By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 28-Jan-2008 09:43 Email | Share | | Bookmark
Down the memory lane...

Gambar oldies, pengantin lama...
Masa baby, xigt umur bape...
Baru ble merangkak
View all 13 photos...
Teringat la plak masa kecik2 dulu, korek2 jumpa gambar dolu2 tak byk yg ada...yg lain2 tu mana tah mak simpan so jumpa yg ni jer...

Ni gambar 1st kat studio dgn mak dan bapak, masa ni baru pandai jalan rasanya...


Kuda kayu kesayangan...merah warna kesukaan...tak dpt naik kuda betul naik kuda kayu pun jadila...


Ni plak gambar cuci kete, sebnarnyer main air je lebih ni sibuk kacau bapak...ni masa duk kat Ampang sblum pindah ke Penang...siap tuck-in lagi tu... hai anak bapak...


Hehehe amik gambar sambil tahan senyum, sbb gigi depan dah hilang, mak cakap tikus amik kikiki...tak salah ni masa kindergarden ni...






Sedar tak sedar dah nak jadi mak org dah kite ni...hmmm dr tarikh hari ni lagi +/-60 hari je lagi...Same plak ngan tarikh 1st anniversary ...

Insyaallah semoga segalanya berjalan dengan lancar serta dipermudahkan oleh Allah...Moga dengan kelahiran CINTA HATI kami ini, akan menjadi hadiah ulang tahun perkahwinan yg paling bermakna buat kami...




Salam Sayang,
Sarah & Lotfi


Monday, 31-Dec-2007 05:28 Email | Share | | Bookmark
Trip to Cameron Highland 29-31Dis 2007

dgn baby fatihin
fatihin...
sejuk so-so
View all 9 photos...
Alhamdulillah seluruh ahli keluarga suami dapat berkumpul di Cameron Highland, pada 29-31 Dis 2007...percutian keluarga, walaupun sekejap namun dapatlah masing2 melapangkan fikiran lepas dah penat bekerja...serta mengeratkan silaturrahim...


Mama-Abah...
K.Anis-A.Megat, bersama anak2 Uwaimir,Farihah,Uwais & baby Fatihin.
A.Wan-K.Fiza, bersama anak2 Daniel & baby Yusuf.
Lotfi-Sarah, bersama perut...
Mimi-Farizal, coming soon tiup skit, fuh fuh...Amiiin...


Apapun kanak-kanak la yg paling seronok smpai tak terlarat ibunya nak kawal.
Agenda utama ialah makan2 dan membeli belah sayur2,madu,pokok cactus,strawberry,serbuk teh dan sebagainya...dapatla melepaskan idam nak makan strawberry...sblum tu tringin nak makan strawberry cicah coklat, coklat tak jumpa alih2 cicah ngan madu lagi sedap...mmm baby siap tendang2 ckp, "ibu nak lagi nak lagi..." hehehe

Boleh tahan ramai jugak orang di Cameron Highland walaupun dihujung2 cuti skolah ni, smpai jammed jln nak ke KeaFarm, kalau ke night market Brinchang jgn cakap la tersangat lah sesaknya...tips kalau nak beli strawberry belilah yg besar2 yg ni manis dan juicy skit...yg kecik2 byk org jual murah2 tapi masam tak sedap sgt...sayur kimcan/cendawan goreng byk jual kat pasar malam sedap dan ranggup. Ubi madu rebus/stim pun sedap, ish semuanya sedap...tu la dia yg bercerita ni pun ibu mengandung Madu pun byk mcm2 jenis ada, mama cakap bagus makan madu ni ubat segala penyakit lagi2 ibu mengandung...apa pun masa membeli, kene lah pandai tawar skit, kalau terre madu permaisuri pun leh dapat RM15 ke bawah, walaupun harga asal ada yg jual smpai RM60 sebotol !! Jadilah pengguna yg bijak hehe.



Penat nak naik balik...huf huf huf...
Mommy to be, 6 bln 3 minggu, lagi 91 hari je lagi...


Perjalanan balik kami turun dari Cameron mll jln ke Tapah, dlm perjalanan singgah ke kebun teh, kat situ ada Cafe Teh Bharat,so order la minum petang, siap order cardamon tea (teh buah pelaga) dengan scone (kitaorg pun tak tau apa mende ni, mcm roti makan ngan jem)...mcm best la kunun2 minum petang bersuasanakan kebun teh...lepas minum ada hati plak ajak abang turun jln2 kat kebun teh tu...mcm romentik2 la kaaan... (tak sedar perut dah berat...) dapat turun punya lah happy...amik2 gambar posing2...nak naik balik baru sedar...punyala penat dan mengah mcm nak tecabut lutut pinggang suma, dah la tangga tu tersangatlah curamnya...apa lagi terpaksala abang tolak dan tarik mak buyung ni naik smpai atas, saspen jugak la, tapi Syukur Alhamdulillah dengan bantuan suami tercinta, akhirnya dpt naik dengan selamat...uhuu ish romentiknyer





From Cameron Highland Wit Luvs,
Sarah-Lotfi


Friday, 9-Nov-2007 21:08 Email | Share | | Bookmark
1st time bergambar ngan perut...

Hi, ni 1st time bergambar ngan perut...masa ni minggu ke-16... Alhamdulillah dah start rasa baby bergerak2...geli je rasa bila baby tendang2 tu... pakai seluar pun dah tak selesa sgt...rimas je rasa...nak pakai seluar maternity pulak besar sgt lambat lagi baru bleh pakai ...hmm cemana nak buat tu...


...16 minggu...


...usia baby terkini mengikut perkiraan kalender...

Aktiviti harian, macam biasalah menyiapkan pesanan2 dan hantaran2 pelanggan2 setia kasihabadi...makin sibuk buat kerja...makin kuat baby menendang...ala2 nak tlg ibu dia buat sama lah tu...bagus la baby ni kecik2 lagi dah rajin hehehe...yg terbaru hantaran untuk finalist Cari Menantu Jas&Zul...Alhamdulillah akad nikah berlangsung pada 10 Nov 2007ni di Alor Setar....TAHNIAH JAS&ZUL...hopefully hangpa dua suka ngan hasil kerja tangan kasihabadi...dan semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat SELAMAT PENGANTIN BARU...
-----> http://kasihabadi.fotopages.com <-----


Gubahan hantaran JAS&ZUL


Jaz&Zul, finalist Cari Menantu TV9 musim pertama SELAMAT PENGANTIN BARU 10NOV07...

Salam Sayang, Sarah & Lotfi...


Wednesday, 24-Oct-2007 07:37 Email | Share | | Bookmark
Cerita raya dengan Sara&Cupi Jr. 12 weeks old

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN....terima kasih atas ucapan2 mll sms mahupun msg dr kwn semua...cuma masa tak mengizinkan untuk kami membalasna...apapun terima kasih sekali lagi moga SYAWAL kali ini membawa seribu erti buat kalian sekeluarga....

CERITA RAYA,

Raya tahun ni semestinya satu pengalaman yg baru...beraya bersama suami & keluarga mertua buat kali pertama...tapi tak pe...pusing2 pun 2-2 Penang...tak jauh mana...mana tak nya malam raya tu tekak ni terasa sgt nak makan rendang mak panas2 (dengan alasan baby nak makan rendang ), mlm tu jugak ajak Lotfi balik umah mak kejap pekena rendang puas2 dah puas hati baru balik ke rumah mertua, pagi beraya dgn mertua, tgh hari beraya ngan mak...nasib baik dekat je...kalau tak nangis jugak... 1st time beraya ngan suami hehehe malu2 kucing jadinya...rasa mcm dlm drama hari raya kt dlm tv tu... Apapun part bertandang ke rumah sedara mara la yg betul2 mencabar...bayangkan seminggu jln pun tak habis...ke Alor Setar-Guar Chempedak-Kuala Nerang-Pokok Sena-Kg Melayu-Batu Maung-Sg Ara-Bertam-Kepala Batas-Bkt Gedung-......etc....terpaksala yg tak sempat bertandang tu kita carry fwd ke raya haji....mintak ampun mintak maap naaa...kami xdan nak singgah, raya aji ni kami mai ok?... Selesai bab raya...19 Okt dah bertolak balik ke KL...pelanggan2 dah mula call bertanya kan itu ini...dlm kepala ni tempahan2 dan kerja2 tertunggak dah mula beransur2 muncul satu persatu dlm kepala ni...hai dah start kalut dah...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CERITA BABY PULAK,

Alhamdulilah ni gambar scan pada 27 Sep 2007 yg lepas...baby dah 12 minggu dah, cukup sifat semuanya...doc tu tunjuk heart beat dia...jari tangan kaki suma dah develop dah tinggal nak besar je lagi skang ni panjang baby baru 6cm....perut pun tak nampak sgt mebi sbb ikut ibu dia pun sais XS ...tapi kalau ikut kira2 sendiri dr awal conception dulu rasa nya dah 14 minggu, neway betul lah tu kut perasaan je kut..ye la tak sabar2 nak tgk baby cepat2 besar nak tahu boy ke girl...Next appoinment will be tomorrow 25 Oct 2007 kalau ikut kira2 doc dah masuk 16 minggu dah...hopefuly dah boleh nampak dah jantina dia...nnt kita suh doc tu tgk betul2 smpai nampak...



Love,
Ibu&Baba


Tuesday, 31-Jul-2007 06:08 Email | Share | | Bookmark
Hi Mommy & Daddy !!



Salam Sayang,Lotfi & Sarah


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net