By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 31-Jul-2008 08:27 Email | Share | | Bookmark
JOM LAYAN HANDBAG...

Sesambil mengadap2 internet ni...alang2 dah terlajak... meh layan handbag kat sini pulak...
http://kelip-kelip.fotopages.com


Friday, 25-Jul-2008 19:30 Email | Share | | Bookmark
Apa Khalysh buat hari2...

Khalysh dah 4 bulan 3 minggu dah,tak lama lagi nak kene cucuk lagi...
ala syiannya dia...dah lama tak update milestone Si kecik Khalysh ni...
dlm duk sibuk2 siapkan tempahan, mengemas,memasak...
tak sempat nak update FP ni...kalau ada masa pun tgh2 mlm mcm ni
baru la leh nak belek2 internet...alang2 dah dpt peluang ni,
ibu Khalysh nak tulih panjang-panjang bejela-jela,
biar pueh hati...hmmm kita mula dgn...

Apa Khalysh dah pandai buat:
1) Sembang/membebel tak berhenti2,org ckp telipon pun dia nak menyampuk.
2) Suka main2 ngan tgn sendiri,pandai capai2 mainan...
suma pun nak masuk mulut.
3) Suka isap tangan,pastu korek2 muka papa,tarik2 rambut,tudung ibu,
habis senget2 suma dah tak mampu nak di perbetulkan dah,ahaha...
4) Suka moncong2 mulut,jelir lidah pastu buat
bunyi mengecap "cap..cap..cap..."
5) Dah pandai buat muka 'wellfare' mintak manja...
6) Pandai gelak sakan,dengan sungguh geli hatinya...
7) Sangat berminat tengok ibu ngan papa makan...
perati dari pinggan masuk ke mulut...
8 ) Haa anak dara ni dah pandai bling2 pulak,suka sungguh membelek
jam tgn ke gelang ke rantai ke apa2 yg bersinar2...ui bahye ni...
9) Dah pandai tegur2 org..sgt la friendlynya "huh..huh" dia panggil...
10) Sblum tido,ibu bacakan Ayat Kursi,Khalysh pandang je ibu tekebil2
pastu sibuk nak menyampuk...uh eh uh eh...
11) Dah pandai bangun tido tesengih2...
12) Suka berjalan2,pastu asyik nak tido jer kalau bejalan...

Quote:
Meeting Pak Ngah Amir, ari tu kat IKEA ngan aunty Nadia...

13) Dah pandai duk dlm carseat diam2...
14) Dah pandai tido sendiri...sambil tgn korek2 kepala...
he3,dah la rambut ciput...
15) Suka sgt begolek time org sibuk2 nak pakaikan dia baju,
kalau saja2 suh begolek tak nak pulak...
16) Dah kenal nama sendiri...
17) Menyusu dah pandai pilih position,cerewet gak budak kecik ni,
paling suka kalau ibu sama2 baring ngan Khalysh.
18) Tido anak dara ni dah makin buas,smpai tacabut stokin la,
bantal terpelanting la,tido kat luar tilam la,macam2...

SYUKUR....
Alhamdulillah,dari dulu lagi dah lama berniat utk bekerja dari rumah
dan menguruskan keluarga pada masa yg sama.
Syukur...suami pun sgt2 memahami dan support Sarah dalam segala hal,
Sayaang Papa!! Emmuah!!...
Dah dapat peluang ni,diizinkan Allah dapat menyusukan Khalysh sepenuh masa, syukur sgt2!!
Bukan semua org dpt peluang ni,ada yg kejap je nyusu badan,mebi takde susu atau silap teknik pastu susu kuar tak byk atau mentally not prepared...
Dr experienced,permulaan nak establish flow susu ni mmg susah,kalau tak determine mmg tak jadi,
kene byk sabar...nak nak plak Khalysh premature (doc pakaikan tiub utk minum susu) mmg tak pandai isap pastu cepat penat...dah la cekeding,syian dia nangis2 tapi ibu kuatkan hati...
(walaupun ibu masa tu dah sama2 nangis ngan Khalysh he3...),mcmna pun Khalysh,
ibu mesti kena bagi Khalysh pandai isap jugak2...
Alhamdulillah,lama2 Khalysh pandai jugak...
Hari2 ibu berdoa agar diperbanyakkan air susu utk Khalysh minum serta diberkati air susu ni,
semoga Khalysh membesar dengan sihat dan kuat!!

Apa Khalysh buat hari2...
Pagi...
8.30 pg dah bangun tido,pastu "huh..huh!" panggil ibu.
Main2 gomoi2 kemas2 katil,Khalysh mandi.
Pastu minum susu,Khalysh teleleh...
Ibu pun start buat kerja...

Tgh hari...
Khalysh bangun balik,lapar nak susu...
Udah kenyang main2,golek2,gelak2
Ikut mood,xbaik kaluuu xleh nak tinggal nak kene mengadap jer...

Quote:
Khalysh main golek2...

Kadang2 Khalysh ikut ibu gi bank ke...gi kedai bunga ke...
Kalau dah kuar jalan2 tu...dlm kete la Khalysh teleleh...
Kat umah udah penat main,minum susu...Khalysh teleleh balik...
Pastu ibu ble start masak utk papa,makan malam nnt...

Petang...
Sebaik je azan Asar,Khalysh bangun nk susu...
Layan Khalysh main2...
Pastu Khalysh mandi-manda...
Pas mandi ibu massage Khalysh...
Dari kecik lagi duk urut2 sbb Khalysh kan premature...
Dulu cekeding jer skang haa tgk la hasilnya,tarraaa...

Quote:
Seronoknya Khalysh bila kena massage ni...

Kalau papa balik awal,papa main2 ngan Khalysh...
Ibu buatkn minum petang...
Pastu Khalysh nak nenen...

Malam...
Khalysh main2 layan diri sendiri...
Cangak2 tgk papa wat muka 'wellfare'...
Mintak manja ngan papa...
Dahaga...minum susu jap...
Sambung main...sembang2...
11.00-12.00 mlm Khalysh dah membebel2 mcm mak nenek nak tido...
Khalysh ni nak tido pun kecoh...ahaha...
Bagi nenen trus lelap...selamaaat...

Tgh malam...(khalysh jarang bgn tgh malam...sgt baik tau manje ibu ni... )
5.00-6.00 pg Khalysh dah beguling2 lapar susu...
Perut siap bunyi2 lagi...
Dapat susu,nyonyot smpai tenganga...
Kang kul 8.00-9.00 pg baru bgn balik...

Haaaa...pueh!! penat ibu taip crita Khalysh...semoga Khalysh jadi anak yg baik,solehah,cerdik,sihat,cantik dan patuh pada ibu dan papa...AMIIIN...




Wednesday, 16-Jul-2008 19:23 Email | Share | | Bookmark
Khalysh pagi2...


Selamat pagi sayang...anak ibu dah bangun...(mcm iklan kat tv tuu...)
Bangun pagi2 Khalysh dah pandai tesengih2, punya lah maniih...
Janji tank mesti full ler, kalau lapar mau nyer melalak
Tesengih2...kalau ibu sesaja buat2 tak paham...
Mula lah "huh! huh! huh!...." moncong2 mulut...
Panggil org suh nengok dia sengih...
Pastu main2 tangan sendiri, korek2 muka ibu...
Dapat rambut tarik2...ai botak la ibu mcm ni...
Agak2 dah boring mula la mengeliat sana mengeliat sini minta dokong...
Main geletek2 perut...puas bergumbira...bau pun ala2 asyhem...
Pe lagi terejun dlm bathtub, air mesti menten darjah kesuamannya...
Pantang tok nenek sejuk skit pun tak boleh...
Menjerit satu Tmn Halaman dgr...
Udah mandi,main bungkuih2 mcm lepat...
Ibu pun nyanyi2 lagu...
"Wonder pets Wonder pets kami datang..." ahaks...
Sukeee la tu...bungkuih2 Khalysh, pastu dia gedik2 tendang2 tegelak2...
Gomoi2 smbil pakai baju smpai penat...agak2 dah penat...
Sumbat nenen jer...trus lelap...haa baru dia tau...ahahaha...
Legaa baru laa ibu leh start buat kerja...


Quote:
Umai-Slm umai, aa ah tu lah makin debab dulu 2kg jer skang dah dekat 6kg kut...Insyaallah niat nak susukan Khalysh dgn susu badan smpai 2 tahun Amiiin...
Fatmah-TQ...wak kite tak de sgt gambar pregnent hehe amik 2 kali je masa 4 bulan nagn 6 bulan pehtu masa nak besalin tu jer...
Shikin-aa ah mmg amik tempahan, meh singgah http://www.kasihabadi.com
Ummi CT-TQ,yg lain2 pun dah ada bb suma girl lak tu...he3
Diana-aa ah bz sokmo, online pun tgh2 mlm...aa ah bile leh jumpa eh? Khalysh bebile pun bole...
Mrs Wan-Khalysh dah 4 bulan 23 hari...
Zahra-Slm,debab mcm kena pam...sat ja...
Mama eesya-Haha tu la nak train gak bagi mandi air biasa...tapi kat umah ni air mmg sejuk tul, papa dia pun mandi kul10 pun siap terjerit2 ahahaha...
Fatin-TQ...
Erna-TQ...



Sunday, 13-Jul-2008 17:55 Email | Share | | Bookmark
Khalysh dah 4 bulan setengah dah, cepatnyaaa...

LAMANYA...
Waaa lama nya tak update...sebulan gak tu... dengan kerja2 KasihAbadi lepas 1 tempahan ke satu tempahan nak disiapkan...dgn Khalysh lagi uh eh uh eh...jenuh tunggu Khalysh tidoq baru la dpt pegang playar. Tu pun belum tentu lagi tu...Khalysh ni plak mcm tau2 je ibu dia nak buat kerja, masa ni lah tak mau tidoq la...suh layan dia main2 la, uu uh beyak la...mcm-mcm sungguh anak dara ni... Dah dapat pegang playar mcm lipas kudung wat kerja, kalau terkena 1 hari Khalysh memerap...jawabnya kena stayup la siapkan tempahan...kekadang tu smpai terpaksa postpone ngan cust...sbb terkandas ngan Khalysh, nasib la cust paham... Syukur Alhamdulillah...tapi kalau dah tak de tempahan tak de plak Khalysh ni nk memerap sakan... Sgt lah Good Girl nya...


Quote:
Ni laa diantara sebahagian kerja2 yg saban mlm terpaksa stayup tgh2 mlm utk disiapkan...

KENA TINGGAL...
Pastu nak dijadikan citer lagi bebaru ni awal Julai KasihAbadi bukak booth kat Tropicana Golf & Country Club, Elly partner KasihAbadi dah tlg booking kan tpt utk Khalysh kat nursery anak dia, so nak tak nak terpaksa la hantar Khalysh pi nursery dengan berat hatinya (sbb papa dia pun bukak booth kat Tropicana jugak), ikutan nak bwk je gi Tropicana, tapi pikir2 blk syian plak nnt Khalysh panas2 nak tido tak selesa...1st time nak pi hantar kt org ni tuhan je yg tahu betapa risaunya, 1st time nk berjauhan ngan Khalysh, takut Khalysh tak biasa ke ngamuk ke, slama ni duk ngan ibu jer...nak plak dia tak nak sgt minum pakai botol ni...apa pun 2-3 mlm ibu dah pamkan stok susu tuk Khalysh. Masa pi hantaq Khalysh tu jenuh pesan kat penjaga tu macam2...tekebil2 Khalysh nengok...siap buat jadual harian ngan list no tel incase emergency...pastu beg Khalysh punya la besaq hehe mcm nak duk kat situ seminggu...mcm2 ibu sumbat dlm beg tu Masa nk tinggal tu bolat2 mata dia ...ala syiannya...dah la mamai2 baru bgn tido...cepat2 ibu lari, kang nangis plak jenuh...Turn out 1 hari Khalysh ok jer, ngamuk skit je time nak minum susu, gamak nya dah tak de choice nyonyot gak la puting plastik tu kan, syian dia...kalau kat umah bg botol...ngamuk skit trus dah bg nenen...petang tu pi amik Khalysh happy je nengok, ok la kut...Alhamdulillah...pastu ibu trus bagi nenen kat Khalysh...trus tesengih-sengih sambil minum susu...syian dia mesti rindu nak peluk2 ibu kan...

DEBAB...
Hemm apa lg nak citer eh? Ok skang Khalysh dah 4 bulan setengah dah...cepat tul besar, mcm tak caya jer...yg dulu haluih sgt sampai tak le nak pakai baju skang plak baju2 suma dah mcm sarung nangka dah Tgk la betapa gedebab nya Khalysh dah mcm rupe maskot tayar michelin ehehehe tu haa belum tgk paha dia lagi, xpa nnt ibu dia buatkan entry khas utk drumstick Khalysh...ibu kecik baby debab ahahaha...anak sapaaa tah? anak Papa kut...sbb Papa pun mcm di pam2 dah skang ni...

Quote:
Neway ni pun masa 3 bln setengah...ni masa ni punya la happy tak tau la apa pasai gelak tekekek-kekek...

BESFREN...
Since dah lama tak dan nk update...tgk pi lah gambaq2 Khalysh yg agak dah basi ni hehehe...suke sgt tgk gambar2 ni, masa ni Khalysh dah pandai buat kawan ngan toys2 dia...besembang sakan ngan Singa tu...dah penat sembang ngan Singa sembang plak ngan cermin Hikmat, lagi sakan smpai bebuih2... skang dah jadi besfren dah...pi mana pun kena bwk cermin Hikmat ni, asal nampak je tesengih2 anak dara ni... Dah pandai main ni sempat la ibu nak lari2 pi dapuq buat ayaq ka...sidai baju ka...mandi cepat2 ka...uuii baru tau masa itu sgt berharga, udah xmcm org dah macam lipas dah...

Quote:
Tah hape la Khalysh duk begossip sakan ngan Singa tu besembang mcm nak rak...




Sunday, 15-Jun-2008 08:19 Email | Share | | Bookmark
Cheese cake for PAPA as promised...

Uuu chak!!
Cheese Cake for Papa
Sedapnya bau...
View all 4 photos...
Uuu Chak...!! Hi Papa as promised...Khalysh nak bwk papa makan Cheese Cake hari ni...


Yum nyummm...sedapnya...


Selamat Hari Papa...!!! Saayang anak Papa...emmmuah!!


Quote:
Khalysh is 3 months and 17 days.....



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net