By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 14-Nov-2008 19:34 Email | Share | | Bookmark
Khalysh & A'isyah

At last dapat jugak update...
Time2 musim org nak kawen ni...
Tak sempat nak bukak emel pun...
Ni kan lagi nak mengadap FP...
Ni pun ala2...break kejap sbb esuk nak blk Penang...
Pak Ngah Amir nak kawen...
Smbil mengemas2 ni curik2 la masa nak mengarang sepatah 2 kata...Cheewah...
Quote:
Neway sori la yer pics ada yg kurang jelas...almaklumlah kemre zaman dolu2...



Khalysh & Aisyah
Ni gambar A'isyah ngan Khalysh...
A'isyah ni lil princess partner ibu http://www.kasihabadi.com...
A'isyah 1 thn 3 bulan...tua 6 bln dari Khalysh
Pandai lak ibu tgk Khalysh main ngan A'isyah...
Sekali sekala bersosial sesama babies...
Khalysh asyik terpesona tgk tocang A'isyah...
Jeles eh tgk org ada rambut...
Keja dia nak tarik tocang A'syah jer...
Pastu terdistract dgn handbag mama A'isyah...
Khalysh ni mmg suka ngan handbag...
Handbag ibu tu toksah cakap la...dah penuh dgn DNA Khalysh...
Mesti A'isyah pelik...awat la budak kecik ni duk makan beg mama aku ni...
Ih ih ih tak senonoh tui laaa...(cakap Aloq Staq... )

Meh tgk A'isyah...
http://faces-of-aisyah.fotopages.com/

Meh layan piccas


Mata boooolat...rambut sejempuuuut...
Dah 8 bulan dah Khalysh Najlaa bt Ahmad Lotfi ni...
Rambut menten sejemput...
Tgk la tuuu...
Mata booolat-booolat....
Ni yg wat ibu cair ni....


Alalalalala...kiut nya manje ibuuu...
Alaaaa sayang ibu ni...geram la....
U made my everyday...
Bila ibu nyanyi "Twinkle...twinkle..."
Khalysh dah pandai wat kumat kumit tgn...
Alaaa pandai nya sayaaang...


Tatatatata...
Manja ibu ni kuat sembang...bubbly...
Tah ape tah yg Khalysh cakap ibu pun tak paham...
Tapi ibu buat2 paham jer...
Ibu pun iyer kan je lah apa yg Khalysh cakap...
Pantang Ibu ngan Papa sembang2 gelak2...
Khalysh pun nak gelak sama...ih ih ih...
Gelak buat2 plak tu...siap pejam2 mata lagi "ehek..ehek...ek...ek"
Geram plak ibu nengok...
Kalau time iklan itik Digi kuar, siap gedik2 badan lagi...
Kalau ala2 dah nak tido iklan tu kuar siap bepusing2 beguling2 nak tengok...
Tesengih sengih...


Khalysh dlm playard
Ni bila ibu nak pi mandi ke...nak solat ke...
Khalysh dok la lam playard ni kan...
Sbb ibu slalu komplen kt papa....hehehe
Susah nak buat keja sbb Khalysh tak mo tido dah skang ni...
So Papa pun belikan la ibu playard ni utk Khalysh...
Saayaaang Papa!! Thank you Papa....
So bila ibu nak wat keja, Khalysh kena behave dan duduk la dlm ni yer...
Satgi kalau tak dok lam ni alamatnya ibu mandi tak basah...
Solat tak kushyuk la jawabnya...mata melilau tgk Khalysh pi mana...
Dah la tak reti dok diam
Memula tu bising gak kena kurung lam playard ni...
Lelama tu bila dah train selalu...
So Khalysh tau la bila kena duk lam ni, mesti ibu nak pi mandi ke nak solat ke...
Khalysh pun gayut2 la lam playard ni...
Nak jatuh begolek2 lam ni pun tak per...Sayaaang
Janji selamat...
Tenang skit hati ibu....







Wednesday, 29-Oct-2008 20:01 Email | Share | | Bookmark
She's going to be 8 mths soon...


Cik Khalysh Najlaa sekarang ni...rajin sungguh org nya...
Sekian lama duk aim bakul toiletries dia...
Akhirnya dapat jugak Khalysh main ngan bakul ni...
Dulu duk tgk ibu mengemas je...
Skang Khalysh punya turn pulak nak memunggah...



Hari2 syarat wajib...
Mesti nak mengemas bakul ni....
Kalau tak dapat, meraung...
Selagi tak puas serakkan brg2 dlm bakul ni, jgn la kacau...
Moncong2 mulut Khalysh, konsentret memunggah...
Bunga2 reben2 yg ibu lekat kat bakul tu, jgn citer la...
Togel dah suma tercabut habis...Khalysh punya keja...



Sgt lasak Khalysh skang ni...
Tido pun sekejap2 je...
Ala2 dah cukup cas...
Tepacak balik...
Pastu nak memanjat je keja Khalysh...
Ada skali tu smbil pejam mata pun ada hati nak merangkak lagi...
Semenjak Khalysh lasak2 ni...
Kesabaran ibu agak tercabar jugak la...
Kadang2 tu skit lagi nak betukar hijau...
Dugaan tul Khalysh ni...
Selagi bateri tak habis...
Selagi tu la Khalysh tak berenti memanjat...


Quote:
Khalysh milestone update, 7-8mths:
1) Skang Khalysh dah pandai kenal sejuk ngan panas...kalau pegang mug tu dia dah tau dah panas...kalau pegang gelas dia tau sejuk...pandai kan So dia takkan kacau...
2) Khalysh pun dah enjoy dgr ibu bacakan story kuat2 kat dia, tak berenti2 tesengih2...dulu xlayan xpandai lagi...
3) Suka sgt main nyorok2...baa baa chak...
4) Makan makin banyak...esp ikan...pun dah pandai memilih kalau bleh nak ikan senangin baru laju makan...
5) Suka 'hinggut2' badan...esp bila dpt pegang stereng keta...xcited!!
6) Dah pandai duduk tegak...
7) Suara makin nyaring...becakap tak berenti mcm mak nenek...
8 ) Dah pandai sebut 'ba..ba..ti..ti..la..la..'
9) Suka kacau org baca paper, sibuk la dia pun...jenuh berebut paper ngan Khalysh...
10) Apa jer ibu ngan papa makan dia pun nak makan...
11) 2 anak tangga between hall ngan dining Khalysh dah pas panjat dah...
12) Apa je atas meja suma Khalysh sibuk nak amik tau...







Monday, 6-Oct-2008 14:03 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN


Quote:
Ish hehe pesal hairband Khalysh ni dah kedepan dahi...kesian manje ibu ni,sorila Sayang ibu tak perasan...


Salam Aidilfitri...
Entry 6 oct tapi baru skang 29 oct barulah ada masa utk update story...
Agak basi le jugak...hehehe...tak pe2...
Hari raya thn ni genap Khalysh 7 bulan...
Alhamdulillah...
Dapat la 3-4 langkah merangkak...
Eksyen la skit kan...hehehe...
Gaya dah macam biawak komodo...angkat tgn slow2 jer lawak la Khalysh...
So raya ni ibu bg Khalysh pakai gaun jer...
Nak bagi pakai baju kurung tak de plak sais Khalysh kaler biru...
Jenuh nak cari tu kaler biru terang...gaun kembang suma kaler pink2...
Merata cari...last2 jumpa kat BO Ikano...
Raya tahun ni ibu pakai simple2 jer...tak de la 'bran2' sgt...hehehe
Bersesuaian lah dengan Khalysh yg da start lasak ni...
Kalau ibu pakai baju beads2 nnt Khalysh makan baju ibu...
Khalysh ni sgt la berkenan dengan manik2 lap lip lap lip lap...
Pantang nampak tudung ke brooch ke...mmg dgn besungguh2 la dia nak makan...
Pastu...sungguh seronok dpt pegang duit raya...
Asal nampak je sampul ijau tu, mata mulut Khalsyh suma jadi bulat...
Saip buat bunyi lagi "Huuh huhh huhh..." nak pegang...
Pastu apa lagi masuk mulut la...

Lama tak update, meh nak update skit milestone Khalysh sejak berusia 7 bln ni...
1) Dah pandai kenal org dah...org yg dia tak kenal jgn harap la dpt dekat...
2) Merangkak kira dah khatam la...
3) Dah mula memanjat-manjat...
4) Suka duduk senget2 ala2 besimpuh...
5) Mulut pun makin banyak, smbil duk merangkak tu mulut membebel2...
6) Berat Khalysh dah 7 kilo lebih...

1st day raya dgn Mak tok ibu...
Hepi sgt Mak tok ngan Wan...dpt manja2 ngan cucu yg sorang ni...
Wan apa lagi...xlekang asyik ngan Khalysh jer...
Ajar Khalysh tepuk tgk la, sembang2 la...mcm2 la aktiviti Wan ngan cucu sorang ni kan...
Buah hati pengarang jantung...ih ih ih jenuh laaa...
Bila dah balik KL Mak tok ngan Wan asyik tipon tanya " Khalysh duk wat apa..."
Tak pun Mak tok dengaq baby umah seblah duk jerit...
Maktok pun tipon la...dan2 tringat kat Khalysh...

Nak dijadikan cerita...
Duk asyik bejalan sana sini...
Jadual Khalysh 'uu uh' agak terganggu skit...
4 hari tak melabur...ibu dah risau dah...
Tapi Khalysh menten...hepi jer..
Doktor Khalysh penah cakap dulu...
As long Khalysh hepi,sihat tak meragam, xpe kalau dia tak berak 3-4 hari...
Since Khalysh pun BF...so shud be no prob...
Cuma takut kalau jadi habit suka simpan2 jeee...
So dah masuk hari ke-4 tak 'uu uh ' gak...
Ibu dah panik siap ajak papa nk bwk Khalysh pi jumpa doktor...
Kang buatnya nak berak, keras haaa jenuh nk teran...
Sementara nak jumpa doktor tu...
Puas ibu bagi minum jus prune la apple la smpai 4 botol...
Khalysh dah start kentut2...bau nya fuiyoooo ble buat ubat pengsan...
Akhirnya hari ke-5 Khalysh dah start meneran nak 'uu uh'
Ala syian tul Khalysh teran beriya2 smpai cebek2...
Kuar nya seketul je...mmg keras tul...
Ibu bg makan pisang plak bgi licin skit nak kuar nnt kan...
Pehtu 5-6 kali Khalsyh melabur kaw-kaw nya...qada blk 4 hari punya...
Pening satu umah dgn bau 'uu uh' Khalysh, lama sgt simpan...

Quote:
Sori la pic raya Khalysh tak byk...sbb byk amik gambar viewcam...





Friday, 19-Sep-2008 15:44 Email | Share | | Bookmark
Khalysh dah mula belajar merangkak...


1st attempt Khalysh nak merangkak...
Manjer ibu ni tetiba jer bangun tido dah tepacak cenggini...
Tekejut ibu ngan papa...
Tapi tak de la trus merangkak kan...
Duk gedik2 hinggut kedepan keblakang kedepan keblakang jelaa...
Dah mcm anak kucing dah...seketui jer...ahaha
Hehehe Khalysh dpt ilham dlm mimpi eh...
Clever girl...
Ada kekadang tu kaki dah gerak kedepan...
Tgn plak sangkut...
Dah tegolek... lawak tul...
Takpe takpe...Khalysh prektis lagi ok...
You go girl !!!



Ni pic Khalysh happily main dlm tunnel...
Senang la skit ibu nak gi dapur masak2...
Khalysh sibuk kuar masuk kuar masuk tunnel...
Mulut mcm bertih jagung...
Mcm2 bunyi kuar...
Mcm kucing ada...mcm burung ada...
Ada sekali tu bunyi 'Lalalalala..."
Tekejut ibu...sekali tu je lah hehehe pastu dah tak buat dah...
Tapi manjer ibu ni pandai... tau...
Depan ibu baik jer main2 dekat2 tunnel jer...
Ibu masuk dapur, kuar balik...
Alih2 Khalysh dah main tepuk2 lantai plak...
Ish ish ish...jenuhlaa...
Jgn masuk bwk sofa sudah...


Tadaa...ni pic lama ni...baru tingat nak upload...
Ni masa Khalysh 2 bulan lbh...
Gi house warming Adam...anak kak Awin...
Adam ni baru 1 bulan...
Yang ujung tu Dhiya anak Daniel&Adawiyah...
Dhiya tua 1 hari je dengan Khalysh
Mcm janji-janji je nak kuar sama2...
Ee eh eh Khalysh ni nak tumbuk Adam lak...





Sunday, 7-Sep-2008 23:08 Email | Share | | Bookmark
Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan...



Assalamualaikum...Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan...
Lama tul tak menghupdate FP ni (paham2 je lah... )
Eh hee tau tau Khalysh dah 6 bulan dah...
Waaa cepat nya manje membesar...
Terasa mcm baru hari tu je Khalysh kuar dr perut ibu ni...
Saaayang Khalysh...makin pandai manja ibu ni...
Pandai amik hati...
Kalau ibu penat rase sejuk2 mcm nak demam hehe...
Pandai Khalysh bwk diri...layan diri sendiri...
Alhamdulilah kita diketemukan lagi dengan bulan penuh rahmat...
Ibu igt lagi...tahun lepas bulan posa Khalysh duk nguet2 dlm perut ibu ni...
Khalysh baru 3 bulan dlm perut ibu...masa tu ibu mabuk teruk sgt...
Nasib baik pas 3 hari Ramadhan trus baik mabuk2 ibu...
Penangan pasar Ramadan kut...hehe trus berpuasa dgn jayanya...
Hopefully puasa tahun ni pun ibu leh puasa penuh gak....Amiiin...
.
.
.
tergantung jap ceriter...meh nak sambung balik....
.
.
.

Khalysh at 6 months old...Alhamdulillah 7 kilo dah...dari 2 kilo je masa lahir hari tu...Semakin bulat dan berisi, mana tak nya makin kuat makan Khalysh ni...
Skang dah pandai makan mcm2 dah tolak kayu ngan batu je...hehehe
Ini semua termasuk lah toys2, kapet ibu, tudung ibu, remote tv, handphone papa...dan mcm2 lagi lah...
Her fav dish is moi ikan...yum YUM YUUM makan smbil berbunyi2 sedap sgt lah tu kut...
Suprisingly Khalysh tak suka makan biskut atau nestum segera...manis sgt kut...
Pandai Klalysh ni, kiranya tak suka makan yg instant2, nak fresh homecook food jer...
Sangat CURIOUS dan CHEEKY....especially bila main PEEKABOO...
Punya xcited smpai tekediang2 (org Penang kata....he3)

Ni pic2 Khalysh dr newborn smpai 6 bulan...
Yang pasti, rambut tetaap menten sejemput...takpe janji sejuk berangin

Now days ibu dah bentangkan sebesar2 comforter kat hall tu...khas tuk Khalysh golek2...
Happy sgt Khalysh begolek2...ibu pun tak ler risau Khalysh begolek atas lantai nnt...
Plg sweet bila Khlaysh usaha mengesot2 bergolek2 smpai kat ibu, pehtu mintak manja sambil melentok-lentok kat badan ibu...aaalalalalalalaaaa manjer ibu ni...
Memang komfem cair punya...lah....Khalysh dah pandai pakai taktik tangkap lentok...tau.



Ibu tgk la Khalysh...terre tak Khalysh menyodok?...hehehe...
Asyik nak menyodok je skang ni...menyodok2 smpai tegolek2...
Best wooo release TENSION tau...ibu...
Meh la sodok2 ngan Khalysh...
Dulu asyik tgk org jln2 je...skang Khalysh plak nk jalan2...
Khalysh duk try nak merangkak tapi tak jumpa skill lagi laaa...
Tak pa2...esuk Khalysh dah terre merangkak...haaa siap laaa ibu....
Tunggu la ibu...sebulan lagi...konfem perfect...
Pastu kita main 'aci ligan' eh ibu...hihihihiiii....
.



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net