By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 20-Feb-2009 08:21 Email | Share | | Bookmark
Ibu dan pokok...

Cuaca lately ni panas nyer yg amat terik sekali....
Syian pokok2 ibu....
Layu...jenuh siram...
Pun xupaya dah....

Ibu ni dah la tgn xbrapa sejuk...
Papa cakap...
Kalau ibu tnam pokok, pastu pokok tu hidup subur...
Papa nnt wat kenduri kat ibu...
Sempena meraikan kejayaan ibu...hampesss....
Hihihihi jahat la papa ni kan...
Peleceh ibu....



Ni yg ibu sedey ni...
Tgk tmn ibu yg comel ni...
Beriya ibu tanam pokok2 dlm tempurung ni...
Alih2 layu....
Jap gi ni papa balik...
Mesti jadi 'bahan' gelak ketawa...
Hemmm wat to do...
Terima aje laaaah....


Tuesday, 17-Feb-2009 08:49 Email | Share | | Bookmark
Lil princess, 11 going 12 mths soon...


Quote:
Lil' princess is having her beauty nap...

Sayaaang Khalysh...pejam celik pejam celik...
2 minggu lagi cukup la 12 bulan...
Begenang jugak air mata ibu ni bila tgk Khalysh dah pandai buat macam2...
Dah besaq anak ibu ni rupanya...

Bab2 mengajuk no.1...
Semua pun nak ikut buat...
Papa bersin pun ajuk...
Makin manja dgn papa skang ni...

Quote:
Ni kunun2nya papa nak ajar Khalysh picit kepala, xde makner nyer...ni kt umah maktok...


Quote:
Ni Khalysh kunun2 nya nak tangkap ibu...


Quote:
Alalalaaa manja papa ni....ni kat hentian seblah masa odw blk ke KL dr kampung hari tu...

Gambar dlm tv org tepuk tgn pun...Khalysh sama tepuk...
Bunyi iklan pun nak ajuk...esp iklan shower joven tu...
"pa pa pa!pa pa pa! tut du tut du tut du...wawawawawaaaa....."
Siap menari2 lagi gedik2, geleng2, goyang2....
Bab gedik2 menari ni...bunyi kacau kopi dlm cawan pun Khalysh leh menari...
Ih ih ih...awat jadi lagu tuuu...
Pandainya princess ibu ni...
Kalau makan sedap beriya cakap..."dap...uuu..dap....dap...uuu"
Bila sua tgn...pandai tarik tgn nak amin...
Time mood nak baca buku...

Quote:
Pada suatu hai...ada sekor lebah....rajin2 baca buku ya sayang...

Beriya pegang buku becerita dgn penuh semangat sambil tunjuk2...
Macam yg ibu buat...ih ih ih...
Kemot2 muka tunjuk rasa sejuk ke bau busuk ke...
Pantang dgr papa balik...laju je tuju ke pintu...
Bejalan tak berenti, gayut sana gayut sini...

Quote:
Tgk...Khalysh nampak susut byk kan...sgt hiper budak ini tau...acara bergayut smbil bwk hpon ibu...pi mana pun nak bwk...haih, cust tipon jenuh ibu cari hpon, so paham2 jela kalau tipon tak berangkat tu almaklumlah missing in action...

Ala2 nak bejalan sendiri tapi belum confiden lagi...
Tak pe sayang skit lagi tu ble la jln2 sendiri...
You go girl...!!
Gigi pun dah kuar sebatang...cenonet je...
Tu pun dah gigit ibu sana sini...
Pantang geram siap la...
Time BF tu sabar jela...tawakal jer ibu...
Remote TV tu dah mmg Khalysh yg conquer...
Tetibe tgh papa sedap2 layan citer 'ROZANA' ahaks, Khalysh g tukar channel...
Kalau cakap tipon, dia pun sama kuat nak cakap...
Kalau papa gelak kuat, dia pun sama "haa haa haa"...gelak robot...
Balik kampung haritu...beriya nak begusti sama ngan sepupu2...
Ish tak padan kecik...suara dia plg kuat menjerit...

Quote:
Ni Khalysh blk kampung hari tu tgk Qaysara n mummy...dah pueh tgk baby...acara bergusti bersama sepupu...Khalysh jerit je lebih...tunggu la tak lama lagi...siap hangpa suma aku kerjakan!! muwahahahaha...



Quote:
Cought red-handed, cubaan utk membelacankan CLEO makcik dan headphone papa...abaikan kesemakan dan tilam tgh2 hall ya, tu setting utk acara 3 beranak begolek2 depan tv...kikiki...

Acara memunggah no.2...
Asal ada je mende yg tersusun cantik...
Mcm tau2 je ibu baru kemas...
Beriya Khalysh susun balik...
Sambil mulut tu ...."i-gam..igam...i-gam...meyem..meyem...."
Ih tah bahse apa la Khalysh ni cakap, mcm hindustan pun ada...
Majalah2 Pa&MA ibu tu dah mcm belacan...
Pastu pandai lak...nampak muka baby...
Beriya tunjuk..."bee bee bee bee...."
DVD2 papa tu jgn citer lah...
Head phone papa habis Khalysh pulas2...uwaa papa nangis...
Pastu agak2 dah rasa mcm pandai tu...tepuk tgn...
Ibu beriya la ajar Khalysh duk diam2 tgk TV...
Mcm2 CD ibu beli kat Khalysh...
Xde maknernyer...
Busan gamaknya duk seketoi jer kan...
Mana leh ni rimas perut la...duk saja2...
Baik aku pi memunggah...ghee ghee ghee...
Tersangat lah marahnya kalau ibu xbagi punggah...
Meraung2, smbil guling2 masuk celah sofa....haih...

KISAH UBAT XPIRED...
Pumpkin ibu ni....2-3 hari lepas demam...
Alkisahnya...
Ibu ngan papa dah plan nak bwk Khalysh g sunat...
Papa ni plak kuat menyakat...
Agaknya Khalysh paham kut esuk nak p sunat...
Alih2 pagi nak g hospital tu demam...demam saspen...
Syian...tersangatlah panasnya...
Ditambah lg ngan cuaca yg terik...
Ibu pun cepat2 bagi makan ubat demam...
Tapi tak de effect pun...aiseh risau tul ibu...
Tungu papa blk, pastu gi klinik, sekali doc cakap...
Ubat yg ibu bg tu dah tak le makan...
Ibu igt dah bertindak cepat...
Beriya ibu bg...ubat yg Khalysh dpt masa umo 2 bulan dulu...
Sekali dah xpired daa...
(once botol dah bukak tahan 3 bulan jer)...
Uwaaaa sorrri sayang....!!!
Nasib tak jadi hape2....fuh!!
Alhamdulillah pas jumpa doc...
Makan ubat yg betul hehehe
Khalysh trus baik...
Lompat2 balik....
Haa so pasni nak pi su---...hehe tak le sebut kuat2...
Nnt saspen....

Our sweet lil' sunshine...

Quote:
Tgk la Khalysh ni, ibu geram tul...jari tu kan ade je mende nak kutip...besungguh2 moncong2 mulut...dah dpt kutip,mcm biase la ngap dulu...pastu sendiri2 g tepuk tgn...clever girl la tu... pastu wat muka sweet2-innoncent...aaargh geraaam nyer, ibu geget kang haaa....anak ibu mmg clever!!...

Muah muah muah muah muah muah muah muah muah muah muah muah!! x1000









Tuesday, 13-Jan-2009 07:27 Email | Share | | Bookmark
The arrival of Qaysara Humaira

Assalamualaikum Qaysara Humaira....
Tahniah Mimi & Farizal for such a lovely baby girl....
Qaysara selamat dilahirkan pada 13 Jan 2009 jam 6.50 ptg...
Alhamdulillah secara normal, dgn berat 3.3 kg panjang 59cm...



Tgk la betapa excitednya Khalysh tgk Qaysara tukar nappy....
Bila Kaisara buat bunyi ek ek ek....
Khalysh pun kemain lagi besembang ngan Kaisara...
tot tet tot tet....mcm anak burung....
Excited yer sayang tgk adik...
Sampai beriya-riya nak pegang baby...
Uii bahaye...kang di picit2 nya baby tu...
Dah la Khalysh skang ni suke tul picit2, cubit2...



Kepada Mimi dan Farizal,
Kak sarah ngan Achik ucapkan CONGRATULATION FOR UR NEWBORN...
SELAMAT MENJADI MAMA & PAPA YG SOLEHAH...
Selamat mem'breastfeed'kan Kaisara...
Serta selamat mendidik anak dgn baik, soleh dan solehah...
INSYAALLAH...
Kami sentiasa mendoakan yg baik2 buat Mimi, Farizal dan Qaysara...

Mimi,
If u had any enquiries on breastfeeding...
I will always be here to support u through out the process...

SUPPORT BREASTFEEDING
http://www.breastfeeding.com/






Monday, 29-Dec-2008 17:54 Email | Share | | Bookmark
Salam Maal Hijrah 1430H....

Salam...
Manja ibu @ 10 months!!



Quote:
Topi ajaib? ni kes kena penaya ngan papa...


Lama tak update milestone...
Dah 10 bulan ni....
So ni apa yg Khalysh dah terre buat
1) Dah pandai sebut ibu dan papa, best sgt ! Tapi Kalysh tak pandai panggil lagi...
Khalysh sesuka hati je sebut sambil nyanyi2 "lalalalaaaa i-buh..i-buh..i-buh...lalalalala...."
kadang2 saje jerit "pa-pa! pa-pa! pa-pa!..." kat TV kat lampu kat kipas...hemm kompius2...
2) Bila nyanyi twinkle2 pandai gamit2 tgn, bila nyanyi puk amai2 pandai tepuk2...
3) Suka baling2 barang...
4) Pandai buat aksi pakai topi...tak kira la bakul plastik ke tupperware ke...
5) Dah berjalan smbil menniti-niti...
6) Makan makin banyak...uu uh makin busuk...
7) Dah pandai marah2 dan jerit2 kalau tak suka...eee ibu geram tul laa...
8 ) Fav toys, remote tv, handphone, door stopper dan bakul baju busuk Khalysh...
9) Pandai kiss ibu ngan papa, kalau sebut "kiss...kiss...." ahahaha
kiss cara dia laa...habis muka kena lumur ayaq liuq Khalysh...
10)Pantang dapat curtainke kain ke, mesti nak main selak2 aci-lut...cute tul...
Errrm lagi........haaa!!
11) Khalysh pun dah pandai tunjuk "I LUV U!" bila sebut "I LUV U!" cepat2 Khalysh gi peluk bear...
12) Dah pandai bye-2 papa gi keje...ni yg buat papa lambat2 je nak gi opis ni...



Quote:
Khalysh dan kerusi makan, bukan ble buat tpt makan jer, siap le wat walker...


"Best nya duduk rumah..."
Selalu bila cust/client ibu dtg mesti depa cakap mcm ni...
Nanti depa kata...best kan? leh lepak kat umah...
Ibu nnt cakap biasa jer...ala sama je mcm u all...
Hehehe smbil tersengih2...
Alah tu Maha Adil....
Kita tak leh dapat semua yg kita nak dlm 1 masa yg sama...
So ada "WIN SOME LOOSE SOME"...
Dulukan kalau ibu kerja...
Ibu selalu shopping2 baju...beg...makeup...aksesories & such...
Ye la nak pi ofis kan mesti la nak matching2 kan...ewah
Pantang masuk duit jer...gatai je tgn ibu nak menyopping...
Ada jer mende yg tetiber jer rasa kena gi beli...ahaha
Tapi skang since ibu dah duk kat umah ngan Khalysh...
Suma tu dah tak penting lagi...
But that doesn't mean that ibu selekeh tau...
Ibu tetaaap anggun & menawan tau...
Tak caya tanya papa...haaa
So tak perlulah ibu nak soping sakan utk wat so ever tu lagi dah...
Bukan leh buat makan kenyang pun...
Ceh ceh ceeeh ayat penyedap hati...ahahaha...
Cukupla sekadar apa yg ada...so ibu korbankan lah suma tu...
Xper...Khalysh punya pasal, ibu tak kisah....
Yang penting, utk keperluan Khalysh sekarang n 4 the future...
Jadi...Khalysh mesti jadi anak yg baik & solehah...
Dengar cakap ibu....dengar cakap papa...tau...
Sayaaang Khalysh!!!


Quote:
Dinner @ San Francisco Pizza...ZZZzzzzzzzzz


Masa ibu kerja dulu...ibu kuat berjalan...
Pi sana pi sini...merata ibu pi...
Skang duk setempat jer, hari2 duk ngan Khalysh...
Kalau keluar pun gi K4 bli brg2 rumah @
Gi bank kt Spektum dkt umah Fasha Sandha tuuuu ahaa @
Gi KL bli brg2 nk buat keje tempahan...
Kalau dulu sorang2, skang Khalysh jadi tukang teman ibu hehe...
Tu pun timing mesti tepat2...
Tak ble la nak lepak lelama kan...
Kejap lagi Khalysh nak tido la nak mamam la nak uu-uh laaa...
Banyak lak keje nyer nnt kan...
Kalau nak lepak lelama, janji papa mesti ada same...
Tak pun makcik Nadia...tu pun kalau makcik 'sanggup' laa huu huu


Quote:
Antoo ayaq...


Sumtimes, ibu miss jugak zaman2 kerja kat opis dulu...
Tapi zaman keje, ada gak time2 tension dan busan...
Rasa nya lagi byk tensen dari yg seronok kut...ahahaha...
Since dr sblum kawen lg cita2 ibu mmg nk keje dr umah...
Alhamdulillah tercapai gak hasrat ibu nk keje dr rumah...
Papa pun sgt2 supportive....I LUV U, Bee!!
Apapun bila ibu ngan Khalysh...
Tensen camna pun, xpenah terasa busan...
Hari2 mmg bz...
Bz main dgn Khalysh...sembang ngan Khalysh...
Susukan Khalysh, mandikan Khalysh...
Macam2 Khalysh lagi lah...
Termasuk dikerjakan Khalysh!!
Dan kerje-2 rumah yg xpenah2 habis...
Ibu dapat jaga Khalysh dgn tangan ibu sendiri sepuas-puasnya...
Alhamdulillah...


Quote:
Dinner @ ShangriLa Putrajaya...


Ada plak org cakap...
'budak kalau dah 24jam mengadap mak dia mesti takut kat org....'
'Kalau duk nursery, budak tak takut org sgt...'

Tak semesinya betul...tu suma terpulang pada cara didikan parents...
Baby ni kan, bila dah masuk 7 bulan keatas...
Mmg dia dah mula rasa anxious bila jauh dr ibu...
Tu dah mmg sifat azali...Allah bagi...
Kalau baby yg jenis tak kisah ngan sape pun, bahaya jugak...
Dah la skang ni byk kes2 bwk pelari anak org ish...
Sat gi ngan suma org pun dia nak...kene kidnap senyap2 kang naya...
Ibu lagi suka kalau Khalysh xnak kat org lagi2 strangers...
Kalau pi mana2 mesti ada jer org nak mintak pegang la dokong la...
Rimas lak ibu nak mintak2 dokong ni kan...
Kalau ngan kawan2 ibu tak pe la...
Khalysh nnt akan perati atas-bawah...scan dulu muka...
Masa dia duk scan ni jgn la sesapa nak pi pegang dia...
Khalysh nnt jerit mcm kena pukui...uwaaaa!!!
Bila dah tgk ibu sembang2, lelama...Khalysh pun ok...
Dia sendiri nnt pi panjat2 org itu...dgn mesreee nyer...
Sekali sekala bila free, ibu bwk Khalysh pi lepak2 kt Kidz Sports n Gym...
Pi trejun main dlm kolam bola2 tu...bersosial sesama babies...
Khalysh relek jer...Ibu plak yg lebih2...
Siap panjat gelongsor ngan Khalysh...
Hehe sama2 menyelam dlm bola2 tu...uu syok woo


Quote:
Khalysh duk testing carseat utk baby maksu, si Fatihin plak sibuk nak main tolak2, last2 Khalysh pengsan lepas dikerjakan sepupu....







Monday, 1-Dec-2008 20:04 Email | Share | | Bookmark
Selamat Pengantin Baru Amir & Hidayah

Tulaaa tersgtla bz nye...
Amik napas jap...hap hap hap...fuuuuuh....
Dgn keje kawen...keje umah...dikerjakan Khalysh...ahahaha...
Dulu masa kecik xsabar2 nk tgk Khalysh bejalan...
Dah ble merangkak kesana kemari...dgn pantasnya...
Haaaa...,rasakan...
Makin cekeding laaa ibu....

Meh nk stori2...haaa...
Alhamdulillah, P.Ngah Amir&Hidayah selamat dinikahkan 14 November yg lepas...
Khalysh,Ibu,Papa & Makcik Nadia bertolak ke majlis akad nikah pagi2 subuh hari tu...
Straight away frm KL to Grik...
Along the way Khalysh asyik tidoo, tidoo & tidoooo...

Selamat...aman perjalanan...
Papa siap kena saman laju ngan polis kat jln ke Grik tu...
Bleh plak ada polis kt jln kampung tu...hampeh...
Smpai tepat2 masa nak akad nikah...
Fuhh bepeloh2...
Tebeliak2 biji mata Khalysh...puas tidoq sungguh...

Ciiiikuucak!! (muka budak telebih tidoo...)

Majlis akad nikah p.ngah amir & m.ngah hidayah

Majlis persandingan dan makan beradap
*
*
*

Lawa tak gubahan ibu?
Ibu tlg buatkan hantaran tuk p.ngah amir

Ni plak gift2 utk tetamu di Penang
http://kasihabadi.fotopages.com
http://www.kasihabadi.com
*
*
*
Esuknya, pi kenduri P.Cik Jalil...anak Tok Ngah kt Bt Maung...
Hepi nya Khalysh...tekediang2...
Jenuh ibu nak dokong...melentik2...
Makin berat lak tu...
Skit2 nak twinkel2 (kumat kamit tgn)...
Nak tunjuk hepi la tu...

Odw pi kenduri umah tok ngah kt bt maung

-----------------------------------------------------------------------

Few pic of Khalysh & Nabil...
Ni kt Sg Besi, masa pi tgk anak Zul & Jas cukur jambul...
Nabil ni anak sedara Zul & Jas...

Si Nabil tu bukan main lagi duk kuit2 Khalysh...
Kecik2 dah pandai mengorat...



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net