By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 28-Apr-2009 17:46 Email | Share | | Bookmark
Aaargh...! NERVES-NERVES! Hap...hap....

 
 

LIVE !! LIVE !! LIVE !!

TUNED IN TO

MONDAY 4th MAY 2009!!

WATCH www.KASIHABADI.com GOES LIVE ON


SELAMAT PAGI MALAYSIA !!!


Oooo nerves-nerves...saspen suma ada...
Doakan lah semoga lidah tak kelu...tgn tak ketaq...ahaha...
2 hari lepas dpt jemputan dr RTM utk rancangan SELAMAT PAGI MALAYSIA...
Utk segmen kraft...diorang mintak tunjuk demo buat bunga stokin...huhuu...

Sungguh tak disangka2...
Keras sekejap bila dpt call dr RTM tuh...
Alhamdulillah dpt peluang yg BEST giler nih...
Akhirnya dpt promote www.kasihabadi.com on TV...huhuu
Lepas ni kene kerja lg kuat ler...

Jgn lupa pakat tgk kami on TV tau...

Insyaallah on JUN punya edition, MAJALAH PENGANTIN plak...
Hasil kerja www.kasihabadi.com pun akan dipublishkan...
Alhamdulillah, kerja keras selama ni berbaloi jugak...

Ok nnt kite upload lagi yer cerita selanjutnya...
Skang nak sambung siapkan gubahan utk SPM Isnin ni...


Sunday, 26-Apr-2009 19:26 Email | Share | | Bookmark
In LOVE with CROCS & of course wit U my DEAR...

 
 
Saaaaaayang I LUV U....
Got this from Hubby for Mothers Day...
Advance skit yer...
Terharu giler...LUV U sommuch Bee...
Never tot that I wud get 1...
Sungguh tak disangka2...
3 hari 3 malam asyik tersengih jer tgk kasut baru...
Tersergam indah je kat atas meja tu...
KECIWI tahap maksima tul...
Tido pun smbil tersengih2...
Siap mimpi jln2 ngan kasut baru...tuuu
So entry kali ni mmg...
ENTRY YG PLG KECIWI di dunia!!!
TAHAP GABAN...
Oleh itu jgn maraaaaa jgn cemburruuuu....okay kiss sket, muah!



Alkisah nya....
For the last 4-5 days...
Hubby asyik duk bukak citer pasal CROCS...
Citer pasal material dia lah...
Design dia lah...
Kite mengiya je kan lah...
Smbil huru hara melayan Khalysh...
So xde la nak amik port sesangat...
Masuk kiri kuar kanan gitu je lah...

Pastu 2-3 lepas hubby duk browse web CROCS...
Siap ajak tgk sekali...
Kiter pun layan jer lah...
Layan punya layan...
Minat gaks dgn CROCS ni kan...
Rupanya ada sebab nape rupa design dia mcm tu...
Pehtu nape material dia mcm ni...
Ih byk la asbab nyer...
Yg kunun nya mcm best giler aaa kalau pakai CROCS ni kan...
Meh tgk kat sini....
http://www.crocs.com.my/footwear_ycrocs.htm
Rupenyer byk design CROCS ni...
Sumer cantik2, cute-miut & stylooo...
Dah start jatuh cinta dah...
Tapi bila pikir2 nak bli...
Hurmm sayang nyer nak kuar duit...

Alaaaah...
Pakai je lah kasut BATA cabuk ni...
Selagi boleh, tak putus, pakai ajer laaa...
Nak gi mana je pun kan...
Xkan nak pi market(pasar) pakai CROCS? hehee...
Setakat nak bli kasut getah yg mahai yg tah hape2 tuuu
X payah ler...bukan nyer kenyang pun...
Hehe ayat nk menyedapkan hati...huhuuu...
Kalau tringin sgt kat down-town besepah...hihi
(Haih sedey lak bunyi nyer bila baca blk....kikiki)

Smalam jalan2 g IKANO...
Saje jln2 cari pasal...
Papa kata nak g COURTS kt IKEA tu...
Cari aircond...cari pasal la tuh...
Hai smpai ke Damansara tuu...
Hish mcm la kat Ampang tak tak kedai aircond kan...
Now days panas nyer melampau...
Syian Khalysh pun tidur peluh2...
Bukak fan dah mcm nak terbang rumah...

Memandangkan situasi nyer dah gitu...
So layan jer la kan...
"Ok gak Bee, COURTS kat situ kan besar...byk skit choice..."
Wah wah wah...
Beriya dr Ampang gi COURTS Damansara...
Berbalik kpd teori...
Kununnya kat situ besar so secara logiknya byk la choice...
So tak payah nak gi survey byk2 kedai lg...
Ok la jgak kt COURTS Damansara tu...
Dpt offer free installation...
Kira good deal jugak la...
Xsabar nak tunggu aircond sampai Rabu ni...huhuuu


Quote:
Watch Khalysh on youtube, ni video Khalysh xcited dpt jln2 xplorasi COURTS... baru dpt kaki...huhuuu


Pehtu pi smbung jln2 IKANO, smbil jln2 tetiber Hubby cakap...
Hubby : "Eh CROCS, jom singgah sat..."
Nengok kat dlm kedai tu puuuu-nya la ramai org duk sibuk membelek kasut...
Malas nyer nak masuk, nak bwk stroller lg nak menyempit2 celah2 tu...
Aku : "Nak singgah ke...? Ramai nyer..."
Hubby : "Jom tgk sat..."
( hubby dgn innoncent nyer... )
Hubby nak tgk2 kasut kut...adala tu mana2 yg dia dah bekenan...
Sorong la stroller Khalysh masuk celah2 org ramai tu...
Satgi lenyek habis kaki org...dah la tayar besaq...

So layan la diri tgk2 kasut yg kat depan tuh...
Sekali tetiber dicelah2 kebingitan org ramai...
Dgn Khalysh pun yg sama sibuk nk pegang kasut sana sini...
Hubby : "Sarah pilih la...hadiah hari ibu....."
Dlm hati...Aaa apa dia? Tak dengaq ulang sekali lagi...?
Ala sweeet nyer....
Aku : "Betui ke Papa ni? Hish..."
Dlm hati haaa nak! nak! nak!
Mcm nak lompat2 guling2 dgn girang nye kat situ...
Uuui syiok nya...
Hubby : "Betui la...Sarah pilih la mana yg bekenan...."
Aku : "Betui ke ni Bee...waaa Tq I Luv U..."

Sambil mencubit2 manjer perut hubby...


Quote:
Red Olivia is soooo me...& loves those jib-bitz sommuch...so cuteee, Luv U Sayang...
Originally,the shoe comes with jib-bitz putih bulat tu jer, pastu nk comel lg...tukar pakai bunga yg sgt kiut ittew...


Akhir nya CROCS yg diidam-idamkan...
Dah melekat kat kaki ni...
Siap jib-bitz yg cute ittew lg...
Waaa sdapnya...
Jalan pun rasa mcm nak terbang2 jer...
Melambung-lambung...

LOVE U SOMMUCH BEE...
MUAH! MUAH! MUAH! MMMMUAH!!!
U REALLY MADE MY DAY...
SUCH A GREAT HUBBY, PAPA & LOVER...
MR AHMAD LOTFI A.WAHAB...


Quote:
Sengih xhabis lagi ni...I got a pair of CROCS to call my own....
Ok lah...x puas KECIWI lg ni...nk masuk tidur nk sambung mimpi jalan2 pakai CROCS...hihihihiiiii...


Sunday, 19-Apr-2009 21:25 Email | Share | | Bookmark
Meatballs @ IKEA...

 
Petang tadi, duk lepak2 tetiber papa cakap " jom p makan meatball"
Meatball apa lg IKEA ler jawab nya...
Waaah pucuk dicita ulam mendatang tul lah...
Terus terasa meatball tu mcm dah kt ujung2 lidah jer...
All time faveret tu...uuu yummy...
Sebelum besalinkan Khalysh dulu...
Bape kali papa duk bwk ibu ulang alik IKEA makan meatball...
Mengidam nyer pasal...
Apa lagi dgn sepantas kilat nya...
Ibu mandikan Khalysh pakai baju lawa2 siap2 g IKEA...
Makcik pun ikut sama...
Ni kes ketagih meatball ni...

Quote:
besungguh membelek meatball...

Cik Khalysh Najlaa ni beriya makan...
Xnak orang suapkn...
Eksyen kan main lg...
Main sodok jer ngan spoon tu...
Fork plak dah habis...
Kalau tak senang skit nak cocok2 makanan kn...
Pasta, spagetti mmg feveret anak dara ni...
Makan saja tak de lauk pun lalu...
Nasib ler...Khalysh...buat le camner pun janji masuk mulut...
Alih2 pakai tangan jer...
Pastu kagum sat ngan meatball...
Main golek2...apa igt ball ke...
Pastu buat muka busyuk...haih!
Pastu ada hati lak nak makan meatball tu...
Haih sayang, gigi awk tu baru 4 btg...
Jgn nak ambitious sgt ok...
Kang jadi kes naya plak...

See manja ibu ni...
Eeeei geram tul lah...
Kejap jer dah 13 bulan...
Banyak akai plak tu...

Quote:
makan smpai ke siku...

With dearest makcik...a.k.a bibik parttime...
Ih ih ih susah laaaa
Mana nak dpt makcik yg rajin mengasuh mcm ni...
Ish ish ish...
Apapun terima kasih byk2 makcik rajin melayan Khalysh...
On weekend je la pun...
Dpt bermanja dan bermesra mesraan ngan makcik...
Pantang makcik smpai ptg Jumaat...
Belum sempat makcik nak duduk letak beg...
Trus tegedik2 tejerit jerit happy nengok makcik...
Siap pelok2 gayut2 kat kaki makcik...
Ibu apa lagi....fuh legaaaaa...
TQ makcik intan payung yg plg cumel bola2 api..tebabooom....ha3

Quote:
perasan tak suma pinggan kena letak jauh2 dr Khalysh, nanti habis dia ceduk...
Khalysh nyer pasal haih ibu ngan papa pun dah makan belemoih...pastu ibu gak yg kene habiskan spagetti Khalysh...

Ni muka memasing dah full sangat dah ni...
Khalysh duk beriya makan lg...
Haih sakan...

"Ok pas makan kita kena sapu meja taw..."
Kuat meniru tul laaa budak kecik ni...
Tgk org sapu meja dia pun sama nak sapu...
Sambil tu tegelak2 ala gedik2 manja...bila org seblah meja gelak..
Dia pun same nak gelak...
Ish tak de kene mengena tul lah...

Tu tgk la tu...
Haih makan sepah tul...
Anak dara ni...

Quote:
main bwk2 keta...siap mulut bunyi "oooo...oooo...oooo..."
pastu main flip2 kayu tu...besugguh...
naik atas mainan jongket2 tu Khaysh sakan duk gedik2 bdn dpan-blakang "eeee geram nyer..."
n than Khalysh jumpa tikus yg bernama "dog"...

Pastu p melawat sat tpt main...
Sambil main mulut tu tak berenti becakap...
Tot tet tot tet...
Yg mana berkaki 2 tu tu, Khalysh panggil "ba-by"...
Yg berkaki 4, Khalysh panggil "dog"...
Yg mana org main tu yg dia nak main...
Budak2 lain tu ala mcm merelakan jer la...
Kasi can la kat budak kecik yg jln tekedek2 ni kan...
Sampai siap tak nak balik lak tu...
Ih laaaa.....haih...

Alang2 dah pi IKEA tu apa lagi window shopping la seround...
Alih2 smpai kaunter dah penuh brg kat tgn...bekepit kiri kanan...
Haih tu lah kalau p IKEA, mesti TERRRbeli apa2 punya lah...
Berantu tul la IKEA ni... mengopakkan poket den jer...hih

Quote:
Cantik tak baju Khalysh?
Meh tgk baju comei2 kat http://soadorablebabies.fotopages.com








Wednesday, 11-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
KHALYSH NAJLAA HAS TURNED 1 !!!

 

Quote:
Birthday girl!!!

Salam...

Dah 11 hari dah manja ibu&papa ni selebret besday dia yg PERTAMA...
Disebabkan Khalysh lahir 29 Feb 2008....
Makanya besday dia sepatutnya 4 thn sekali ajoo...

Syiannya baby ibu ni...hihi
So selebrate la on 28 Feb 2009...
Ibu pun sebnarnya dah lama dah duk tringin nak buat makan bakar2 ni...
Dr Khalysh lam perut lg ok...
Tapi xsempat nak buat Khalysh dah kuar dulu, huhuu...
So since dah besday Khalysh ni kan...
Ibu ngan papa wat la acara bakar2 satay ni...
(Sorry ya picture not available laaa...)
Igt nak wat barbeku...tapi takut lambat lak nak bakor nya...
Kang tenganga2 la tetamu2 duk nunggu ayam masak, tak pasal2...
So dipermudahkan cerita...
Papa bakar satay mentah yg dah siap diorder jer...


Taraa....cuppies cake utk Khalysh Najlaa...
So yummie...
Comel2 jer sesuaila utk makan party2 ni...
Rasa pun tak manis sgt...just nice...
Ibu order kat Aunty Waty dr Bukit Antarabangsa...
Nih alamatnya... http://cuppz.blogspot.com


The foods...
Ni suma ni ibu masak taww...
Ada makaroni bakaq...
Ada potato salad....
Ada nuggets...
Kecuali satay la...
Yg penting suma menu sesuai utk perut si kecil...
Khalysh suma ni dia dah rasa...
Tak de mintak2...
Nampak je food...
Trus hangguk2 pale, cakap "uu dap uuu dap dap..."
Mintak suap...
Ish trasa sejuk tgn ibu ni memasak dr pagi2 buta...
Pandai yaaa Khalysh amik hati ibu...ih laaa haih


Ni lah diantara tetamu2 yg sempat ibu snap...
Tok Su sekeluarga...
Pak Ngah & Mak Ngah...
Pak Su Yon selaku peniup belon yg berjaya...
http://siapa-gilakentang.blogspot.com/2009/02/my-niece-besday.html
Mak Cik Nadia selaku parttime bibik...hehehe
Anti Lili...
Anti Elly...
Anti Farah...
Uncle Kloq...
dan ramai lg....
Makcik-pakcik seblah,blakang,kiri kanan rumah pun ada...
Kat luar ramai lg...kwn2 papa yg bujangs-bujangs...
Tukang2 bakaq2 satay suma lupa plak ibu nak snap...haih
Duk sibuk kt dlm rumah...melayan tetamu...hehe...


Haih si Khalysh ni...
Kemain lg mintak org suapkan...
Padahal bru je ibu bg makan...
Pelik kut selalu makan xde ramai cenggini...
Tetiba full house...


Ni suma kawan2 Khalysh...
Zhafir...Akmal...Aiman...A'isyah...
Anak cina seblah rumah pun ada...
Apa tah nama dia...smpai skang pun ibu xreti nak sebut hihi...


Best fren forever...Khalysh & A'isyah...
Tgk la anak dara 2org ni...
Duk lam playpan...
Pastu tu lawan menjerit...haih
Duk seronok2 sgt duk lam playpan...
A'isyah siap tak nak balik lg...hihihi...


Quote:
Khalysh wit her antena...tut tut...tut tut...

Ni dah malam dah...
Suma org dah tak larat...
Satay pn dah habis bakar...
Khalysh lepak kat luar borak ngan papa's frens...
While ibu kat dlm duk kemas2 meja...
Tu kat seblah baju kuning tu...
Nama dia MA-MUUU Faisal...
Mamu ni sejenis spesis kucing parsi taw Khalysh... hehehe


Khalysh ni haih mata tu dah kuyuu...
Tapi cakap je nak bukak hadiah trus bulat mata... weee
Tgk la ibu pun muke dah minyak2...
Papa pun dah bau satay daaa...
Tu papa duk sibuk tlg bukak kan kura-2 present dr Anti Elly...


Hilang suma ngantuk...
Khalysh so excited....wit her new toys...
Meleleh-leleh ayaq liuq...
Punya duk konsentret dgn toys baru...
Tekan pi tekan mai...
Katok pi katok mai...
Haih jenuh...
Terima kaseh sumer sumer...!!!

Alhamdulillah...1st time wat party ni, kira ok la...
Cuma pic je tak byk yg dpt snap...huhuuu...
Tak pe nxt time nnt ibu assign kan sorang tuk amik pic byk2 ya...
Sayang Khalysh...bucuk2 manja ibu ni...









Tuesday, 24-Feb-2009 08:44 Email | Share | | Bookmark
Mini gathering SusuIbu @ Tmn Tasik Permaisuri 22 Feb 2009

 
Baru nak hapdate...

Ok ni ceritanya julung2 kali nya ibu bwk Khalysh n papa gi join gath ibu2 'sedunia'...
Wah wah wah...awal2 pagi lagi dgn semangatnya ibu bgn masak kueytiau...
Sbb gath ni stail pot-luck...so kena la bwk skit bekal kan...
Takkan nak main sambar jer...
Xpenah2 papa bgn awal pagi weekend tu...dgn sekali kejut jer...wah ajaib!!
Semangat mandikan Khalysh, walaupun Khalysh tekebil2 blur
"Apahal kena mandi pagi2 ni...kompius2..."
Anyway thanks to Kak Su... www.diyaluna.com , dr dia la ibu dpt tau pasal gath ni...
Tgh free2 ni...
Asyik bekepit ngan hantarans org jer...
Syok gak sekali sekala bersosial...


Quote:
Khalysh sibuk nak korek bakul dgn senduk...haih sibuk tul makcik ni...

Event mula dgn discussion dgn Pn Kamariah (tudung purple) dr www.susuibu.com...
Sharing2 pasal BF ni...
So dptla jugak ibu kenal kwn2 baru...
Khalysh pun sama la sibuk xduk diam....

Quote:
Dpt main dgn senduk ibu...kang ketuk plak anak org...


Quote:
Khalysh mcm2 rupe...rambut pun dah tah hape2...

Pastu ada sharing pasal Cloth Diaper & Baby Wearing...
Sambil makan2...lepak2 atas rumput...
Tak sia2 la ibu beriya bgn goreng kueytiau pagi2 buta..
Kul 3 pagi ok...sebelum sambung tido balik huhuu...
Belum sempat ibu nak ceduk, aik dah licin...?
Kena sambar...
Entah hape la rasenya ibu pun tak sempat rasa....
Sedap hingga menjilat jarr--riii ker...?
Wah!! ditimpa perasaan gitu...

Tgk la ramai tul yg dtg join...
Masa ni dah panas dah kul 11 dah so...
Dah tak leh lepak atas rumput...
Tebakau kulit...xpasal2 tanned 2 beranak ni...
So lari laa duk bwh pokok...
Sejuk skit dgn angin sepoi2 bahse...

Khalysh tayang gigi satu chet...
Walaupun baru 1 tapi...sakit wooo kena geget...
Dah selesai acara makan2...sharing2...
Ibu terpaksa bungkuih2 balik awal skit...
Khalysh pun dah start monyok2....huru hara...
Yelah tak pasal2 pagi tadi bgn awal giler...
Sblum balik...

Papa bwk Khalysh jln2 seround dulu...
Beriya Khalysh nak jalan...
Haih excited tul...makcik kepoh ni...
Pastu jerit2 nak guling2 lak...haih!
Khalysh ni bukan kat rumah sayang...

Pastu gi visit horse...yg Khalysh panggil "ba-by"...
Hai apa2 pn lah Khalysh... baby pun baby lah...

Sempat lg lalu atas jambatan...snap2...
Gambar ni papa nampak gemuks kan...oopss...
Papa ckp " Heloo...bukan gemuks tapi 'tough'...ok..."
Yer laa papa...
Papa laa, papa yg plg tough dan kiut kat dunia ni...ok...
Sekian terima kasih...











[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net