By: Sarah Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 6-Jun-2009 18:53 Email | Share | | Bookmark
Khalysh-Khalysh-Khalysh-Khalysh.....(1)


Her 1st ever MASTER PIECE....
Wa wa waaaa...
Habis fridge ibu...
Dikerjakan Khalysh...
Smbil melukis tu siap bunyik2 dgn penuh perasaan lagi...
'Uuuwaaaaa-uuuwaaaaau-uuuwaaau!!!'
Hu huuuu.....


Anak ibu yg suke bace buku...
Sgt rajin ok...
Siap duduk lam kotak buku...
Agaknyer senang nak amik buku celah bontot kut...ahaha


What's for lunch today...
Macaroni with tuna...
Quote:

Macaroni with tuna
Bahan2 nyer:

1 sudu kecik EVOO (xtra virgin olive oil)
1 ulas bwg putih
1/2 ulas bwg merah
Isi tuna
Serbuk black pepper + basil skit jer
1 biji tomato potong 4
Sepokok brocolli
1 cwn air R.O

Cara2 nyer:
Tumis bwg putih&bwg merah dlm EVOO...
Smpai naik wanginyer...
Pastu masukkan isi tuna dan tomato...
Masak sehingga tomato empuk, pastu
Masukkan Brocolli 5-8 minit jer...
Tabur2 skit serbuk black pepper + basil ala2 cukup rase...
Then tutup api, siap.




Wednesday, 27-May-2009 19:02 Email | Share | | Bookmark
What's for dinner tonite?

Yummy yum...
Ada sorang budak tu nama dia Khalysh Najlaa...
She loves GREENS sommuch...
Daun pandan dlm keta pun kalau di bagi dia ngap...
Pantang jln2 kat luar...habis rumput2 suma dia nak kutip masuk mulut...
Haih poning kepala ibu...*picit dahi*

Dlm sejarah Pakcik Rahim sekeluarga...
Xde sorang pun anak2 dia nak makan sayur...
Haih jenuh train...
Sampai ada la sorang tu siap sembelit2 lagi...hua3...ibu le tuh...
Plg kuat pun sayur yg bleh dimakan ialah Carrot...tu pun sabit kaler dia oren...
Yg hijau2 sumer NO-NO-NOOOOO....

Alih2 dpt kat cucu kesayangan, suke sungguh-sungguh-sungguh laaaa makan hijau...
Tak ku sangka-sangka...ALHAMDULILLAH SYUKUR nikmat...
Ibu pun sejak2 ada Khalysh ni ler rajin nak makan sayur2 nih...ahaa
Kalau tak hampeh ,wat menyemak peti ais jer...
So here is 1 of Khalysh's favs dinner...yummi yum...
Chicken soup with Brocolli...yea!!!


Quote:

Chicken soup with Brocolli
Bahan2 nyer:
1 sudu kecik EVOO (xtra virgin olive oil)
1 ulas bwg putih
1/2 ulas bwg merah
Isi ayam di dadu
1 biji potato potong 4
Sepokok brocolli
1 cwn air R.O

Cara2 nyer:
Tumis bwg putih&bwg merah dlm EVOO...
Dah naik bau, masukkan sedikit air...
Pastu masukkan isi ayam yg didadu dan kentang...
Masak sehingga kentang empuk, pastu
Masukkan Brocolli yg telah dipotong selama 5-8 minit...
Agak2 tak keras sgt dan tak soggy sgt...just nice...
Then tutup api, siap.

Ibu potong Brocolli, lum sempat masuk periuk lg...
Khalysh dah mintak2..."Nak...nak...dap...dap..."
Ih la haih... tak sabar2...
Tgn tuh duk menggagau nak amik...
Aik smpai lak tuh...
Tinggi gak Khlysh nih yer...ibu igt tak smpai...huhuu
Manjer ibu sorang nih...


Quote:
Ceee muke eksyen...dah le rambut tu ciput, sengkoi2 lak tuh...ih anak papa tul lah...


Lama dah Ibu tak update milestone Khalysh kan...?
So now Khalysh is 14mths old...

Gigi? 4 btg...

Words? BABY (bila jumpa budak2...),
PAPA (papa n kdg2 ibu pun jadi papa gaks ),
DOG (apa2 binatang pun),
YUMMY-YUM @ U-DAP @ NAK-NAK (bile nak makan),
U-WAUuuuuu (bile kagum, tahap kegaguman bergantung pada bape pjg bunyi tu...hehheh),
E-YAK-YAK (bile berak),
Uuu-Uuu (bila tunjuk2...)
pastu yg lain2 tuh bahse Jerman daaa...
bila Khalysh nak sebut I-BU nih...?

Skills? Jalan2 dgn lajunya,
turun naik tangga @ katil @ sofa dgn sendirinya,
uu uh smbil duduk diam2... ,
makan suap sendiri, menari, ikut azan,
panjat belakang mintak dokong @ naik lembu...ohohoh...,
pandai bye2, amin tgn, flying kiss,
tunjuk sayang kiss-kiss peluk-peluk,
eksesais macam papa, hembus2 tisu mcm papa,
pegang mouse beriyer...siap jari telunjuk tu ble scroll2 up n down...
sambil muka konsentrate gile tgk screen ...
panggil nama angkat tgn, pastu meniru lah segala2 nyer...
kalau papa jerit "London...circus!..." Khalysh nnt pusing2 macam org circus tu... hahaha ih la haih...

Apa lg yer...waa ngantuks nyer...
Pale dah LEMB dah ni...
Smbung nnt lah yer...
Nnt ibu smbung MILESTONE KHALYSH PT 2 plak yer...

Luv U Khalsyh...
Sweet Dreams Sayang...
Muah! Muah!...






Tuesday, 19-May-2009 18:47 Email | Share | | Bookmark
Khalysh 1st time trip to Zoo Negara (Part 2)

Bersambung lagi....
Mari bergambar bersama haiwan...


Ulaq sawa...eee ibu geli eeei...
Papa memula tunjuk tere la kunun...
Pastu naik seriau gak...ulaq tu duk kt tengkuk...


Burung kakak tua...
Khalysh suka bila ibu nyanyi lagu burung kakak tua...
Nanti Khalysh sambung bunyi...Ku...Ku...Kuuu....
Clever taw...


Poney yg comel....
Tapi 'horney'...Hahahahahaaa
Papa nih happy nau...
Mengalah kan Khalysh...
Masa kecik2 dlu papa xsempat nak amik gambar ngan Poney eh...?


Sambung lagi tgk haiwan...
Haih asyik tgk bangau jer...
Sori ler...ni jer gambau yg ader...
Lain suma dah masuk viewcam daa...


Berenti rehat picnik makan tgh hari...
Depan kandang zirapah...


Anak dara 2 org ni sibuk menyepah...
Dah kenyang makan...
Apalg cau cin cau...ler
Cuaca pun dah panas...
Kaki pun dah lenguh...
Blk umah mandi trus tido syok nih...
Dah tebayang2 dah katil kat umah...


Last round before berangkat...
Pi visit monyet sat...
Badan dah basah lencun nagn peloh dah ni...
Tiak pun da aaaa-syem2...heheh...
Tu nampak tak stroller yg sarat ngan segala tikar la bekal suma complete...
Hahahahaha....

Ok lah pas ni kita plan trip pi mandi manda plak yer Khalysh...

**Khaysh 14 months & A'isyah 19 months**


Tuesday, 19-May-2009 18:34 Email | Share | | Bookmark
Khalysh 1st time trip to Zoo Negara (Part 1)

Sorri la lambat sket hapdate
Last weekend on Mother's Day....
Acara bersantai ujung minggu kat Zoo Negara bersama A'isyah sekeluarga...
Beriya ibu siap2 bekal picnik...
Dgn nasik lemaknya...siap pasta lg...
Dah mcm nak wat kenduri nih...
Semangat nak bawak Khalysh jln2 tgk haiwan...taw...
Asyik duk menyebut 'dog' ajer...
Meh ibu nak ajar...Tiger...Zirapah...Rhino...

Apapun meh layan piccas dulu....


A'isyah dah smpai dulu...
Mana Cik Khalysh ni....


Tgh tunggu multi-animal show start....


A'isyah with oreo & kipas mama...haih lupa segala...
Dah tak heran dah anjing laut ke hape ke...


Khalysh tiru aksi anjing laut clap2 hand...


Anjing laut yg bijak...


Burung ni ke main lg, 10 hengget jer dia layan....


Pastu tgk bangau...


Pastu tgk zirapah...Khalysh panggil 'dog' jugak...

**Khaysh 14 months & A'isyah 19 months**


Thursday, 7-May-2009 16:20 Email | Share | | Bookmark
Selamat Pagi Malaysia Trip...

Salam...

Baru setel siapkan hantaran cust...Waty frm Sunway...taadaa....
www.kasihabadi.com
http://kasihabadi.fotopages.com

Haih! tgk la amik gambar pun kalut2 smpai lupa nak buh lapik alas dulang...

Baru sempat nak update FP...so....
These are the pictures @ Wisma RTM on Selamat Pagi Malaysia...
Ibu & kasihabadi was ON-AIR for bout 10 mins on 4th May 2009...
Kalut sungguh pagi tu...
Ngan gabra nya, siap mlm tu tak leh tido suma cukup...
Ibu rasa ibu tdo2 ayam jer tau...jap2 jaga jap jap jaga...
Ha3 takut lambat esuk...sangkut lam jem ker hape ke kan...
Dah le tak tau kat ner nak msk RTM tuh...
Sibbaik papa terre jalan...sempat smpai b4 8am...
Kira terre la tu kan...
Harapkan ibu...hemph...

Khalysh bgun siap mandi awal giler pagi tu...kul 7.30 dah kene ada kat RTM...
Blank2 jer Khaylsh, awat la kene mandi2 pagi nih...
Sib baik Khalysh tak meragam langsung...
Saspen gaks ibu, dahla kene bgn awal pastu gi RTM lagi...
Kang ngamuk nak tdo la ape la...
Alhamdulillah Gooood Girl laaa dia...
Tak kacau org langsung...kalau kat umah Yaaa Rabbi...


Sibukla nak pi proses apa ada lam kotak tuh...
Ni suma brg2 yg nak display atas meja nnt...
Beriya ibu bwk 2-3 bag hahaha...
Sambil ibu duk kontrol makan nasik lemak...
Sarapan pagi disediakan...sambal udang dia uuui besaq2...
Geram jer ibu tgk...xdpt ibu nak merasa...
Jaga baju, nak masuk tv maaa...hi3...
Papa makan beriya...


Testing2 1-2-3...gabra2...
Ni ibu duk siap2 tunggu ON-AIR...
Dgn pengacara Selamat Pagi Malaysia, Hani...
Rupa nya Hani ni anak Zaleha Hamid...penyanyi veteran tu...
Ibu baru perasan masa tgk NTV7 dlm show 'celebrity karaoke' hr tu...
Neway Hani ni baik sgt taw...


Tuuu...muka ibu dlm skrin kamera...
Penolong penerbit siap bagi green lite...
Bg Khalysh masuk studio tgk ibu ON-AIR...
Ish kang Khalysh menjerit 'dog-dog-dog' tak ke naya...
Ha3 xsanggup nak bayangkan...
So makcik bwk Khalysh duk lam bilik tetamu tgk ibu lam TV
Papa ditugaskan utk snap pic...



Haa ni dah ON-AIR...
Teketaq2 ibu buat bunga stokin...
Dlm hati bebuih duk bedoa...
Hai jgn la tersangkut kat mana2 ni...
Terbalik meja ke...terpelanting playar ker...haha
Rasa mcm nak terbang jer suma bende...
Kusss smangat...


Ni pengacara lagi sorang nih...Suhaimi...
Ley tahan byk cakap gak dia nih...
Kang ibu potong cakap...interframe plak kan..huhuuu...
Layan je lah si Suhaimi ni kan...
Dia pun sibuk nak tunjuk ke-terre-an dia buat bunga stokin...
Hai x ley jadik ni....


Ni odw nak balik...
Amik gambaq sat kat papan tanda...
Khalysh pun dah start genyeh2 mata....
Good girl tul la dia hari tu...
Ni yg ibu sayang nih...

Habis2 show jer trus ada org call...
Pergh!!! Since rancangan TV1 SPM lak tu...
Ramai la makcik2 yg call mintak tunjuk ajar...
Hehehehe siap ada yg mintak wat kelas lagi...



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net